Annas funderingar genom livet...

Högtidsälskare

2008-09-29 @ 21:44:45

Ja det är jag vet. Det har under flera års tid varit en diskussion i vår familj huruvida vi skall fira jul eller inte. Mamma vill helst åka bort någonstans, men både jag och min syster sätter oss på tvären till det. En jul skall firas hemma med familjen, men skall äta gott å dricka gott å bara rå om varandra. Å jag hoppas att det blir så även iår. Det som jag kan sträcka mig till är att vi skär ner på julklapparna, för det är bara ett stressmoment i vilket fall.
Så i år är det mindre julklappar men fortfarnade okej att äta skinka och gravad lax!

En annan sak som kommer att bli annorlunda detta år är min födelsedag. Jag fyller år imorron och firar den med att jobba sent. Men det är väl lika bra, vad skulle jag annars göra? Har redan blivit uppvaktad av mamma å pappa och av famor å farfar.

Anna kommer ner till helgen, det skall bli så kul! Kommer ner redan på fredag lunch, å jag är ledig fredag så det passar hur bra som helst. Åh va kul vi ska ha å va massa skit vi ska snacka... :)

Nä nu är det dags att knoppa, det är ju en dag imorgon oxå, Åh det är ingen vanlig dag för det är Anna´s födelsedag, hurra hurra hurra! :)

Ta hand om er!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

härlig höst

2008-09-27 @ 20:32:48

Oj va det var länge sen jag uppdaterade.. men bättre sent än aldrig.
Är i Sundsvall i helgen, var på dop idag å imorron väntar 91 års kalas.
Sara´s lille Albin döptes i dag i Tuna kyrka, Hur mysigt som helst. Å efter det så bjöd de in till "dopkaffe" i lillkyrkan. Det var många släktingar där å det var mycket trevligt. Tack Sara och Johan för en mycket trevlig dag i Matfors.

Annars så har det inte hänt så mycket idag. Har varit å shoppat lite med mamma. Blev en fin klänning å ett par nya stövlar. Det är sååå underbart med höst, allt är så vackert å att det varit så fint väder gör ju inte saken sämre.

Ska kolla på Lena + Orup nu på tv. Såg dem på Berns förra året.. Hur bra som helst!

C U.

//Anna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

klantarsel

2008-09-23 @ 21:33:44

har en uppsvullen högerhand! Skulle skyna mig till Tbanan imorse å slog i handen så att den är toksvullen.. varför ska man hålla på å skynda sig, det blir inge bra då!
Annars så är allt bra, börjat komma igång med div. projekt på jobbet så det är skönt.

Pratade med A förut, om att människor inte kan bestämma sig. Ibland så passar det, å i nästa sekund så passar det inte.
Varför vill man både äta kakan och spara den samtidigt? Ja det är märkligt det där. Vad är man rädd för, och hur ska alla andra runt omkring förstå när det passar sig och inte.. Jag är bara 25, snart 26, å jag kan tänka mig att det kommer att finnas många sömnlösa nätter framför mig då jag skall försöka lösa dessa mysterium.

Kanske fixat lokal till nyår... ska försöka svänga förbi och kolla på den i helgen. Ska hem till familjen då så då kan jag försöka svänga förbi å kika. Hur bra som helst verkar den för det finns allt glas och porslin, men man kan fixa med egen mat å dryck. De flesta andra ställen som vi kollat på har "paketpriser" å då måste man köpa mat och dryck av dem, å det vill ju inte vi! :)

Over and out

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Måndag...

2008-09-22 @ 20:20:50

I´m alive! Men inte så mycke mer tror jag. Som somliga vet så satt jag på tunnebanan kl 05.11 imorse, kändes som att jag var den enda i stckholm som var vaken då. Men det har gått över förväntan! Visst jag erkänner: jag är trött som ett djur just nu, men jag kan nog med gott samvete krypa ner under täcket om en stund. Dagen har varit jätterolig och alla har varit så hjälpsamma och förstående. Men det har verkligen gått i 180! Tycker att en kommentar idag var klockren: det märks att du är från Norrland, van att ta i å så.. jaha måste man vara från norrland för att vilja arbeta så att man inte somnar på stället.. :)

Annars kommer veckan nog att bli sig lik.. kommer att arbeta dessa tidiga pass varje dag å det är skönt, då hinner man med en massa annat efter jobbet. Denna vecka måste jag inhandla en doppresent, vad sjutton köper man till en kille?

nä nu blir det till att fixa klart lite här. Har köpt jättefint tyg som jag skall spänna upp på enram, kommer att bli hur bra som helst. Måste köpa en kabel till mobilen så att jag kan lägga in lite bilder...

So long!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

en vecka har gått...

2008-09-21 @ 19:29:51

... och det känns väldigt bra.
Har jobbat fem dagar på det nya jobbet och alla är hur trevliga som helst. Kommer den kommande veckan att arbeta på andra avdelningar och det innebär att jag kommer att jobba lite andra arbetstider.. kommer att börja kl 06.00, och då sluta kl 15.00. Det passar bra eftersom jag skall åka hem till Sundsvall på fredag. Det är en av mina älsta vänner, Sara, som skall döpa sin lilla son Albin.
Åker hem till mamma å pappa på fredag å så åter till storstan på söndagen.

Denna helg har jag inte heller varit på plats här i Sthlm. Min syster som flyttat till Varberg skulle flytta å då kallades eliten in.. :) Mamma gick lös på städningen och jag fösökte så gott det gick organisera upp det hela. Men jag tror att det blir mycket bra. En jättefin lägenhet är det som de fått tag på och bara de gör ett litet ryck så kommer de inom kort att vara i fas med ordningen oxå.

Annars så har helgen gått så ofantligt fort, åkte ju ner till Varberg vid lunch på fredagen och kom tillbaka till stockholm för ca en timme sen. Men måste ju säga att det är ofantligt smidigt att flyga!

Nä nu är det nog dags att förbereda morgondagen. Skall passa på å boka lite biljetter inför helgen oxå.

take care!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur svårt kan det va?

2008-09-17 @ 22:04:38

Haft kundservice- kickoff idag. Tanken var att vi skulle vara hos vår chef men på grund av sjukdom så blev det ändat. Fick tillbringa första halvan av dagen på varuhuset och sedan avbryta för lunch. Efter lunchen var det ingen som visste vad vi skulle göra, det enda vi visste var att vi skulle ha på oss kläder för att vara utomhus. Vi tog en härlig promenad genom skogen och kom så småningom fram till en sjö. Därefter fick vi vårt uppdrag: vi skulle plocka svamp! Hur kul som helst. vi gick i små grupper och snacka om världsproblem som löstes under dessa timmar... :)
Dagen var mycket lyckad och man har med sig många användbara tankar och ideér. Tack alla som deltog å tack för det varma välkomnandet!

Jag tror att jag har börjat förstå att jag har varit lite för snäll genom åren. Har alltid tänkt på att alla andra ska ha det så bra och skitit lite i mog själv. Nu är det slut på det! Fick ett litet "wake-up" call idag när en av mina närmaste bekantskaper ringde. Det är en människa som stått mig mycket nära sedan ungefär 8 år, men som jag kanske inte umgåtts så mycket med den senaste tiden eftersom vi bott i olika städer. Har ialla fall försökt få tag i personen i fråga för att berätta att jag fått ett nytt jobb och att jag nu flyttat å så, å inte kunnat nå personen. Förrän idag! då denna ringer upp och är skitförbannad. Av vilken anledning gick inte att utläsa mellan alla fula ord.
Fattar inte att det kan gå så fort i vändningarna, och när det inte ens finns en vettig anledning! Hatar denna typ av attityder och förstår inte varför det tar så mycket energi, önskar att man bara kunde stänga av och inte bry sig mer.. men det är helt omöjligt! Ångrar alla gånger man ställt upp och agerat stöd, alla sena telefonsamtal för att stötta och peppa, alla gånger man har försökt vara förstående men igentligen har man bara velat säga: är du helt dum i huvudet?
Jaja, inte så mycket att göra åt det idag, men nu vet vi ju ialla fall vart vi har varann...

Funderar på att åka ner till Varberg till I och P i helgen. Mamma och pappa skall åka ner redan torsdag, men iså fall åker jag ner fredag efter lunch. Problemet är att det inte finns några tågbiljetter hem till sthlm på söndagen... Vi får se hur det går, men jag kan tänka mig att de behöver min hjälp, de skall nämligen flytta...

Annars så har det varit ett par rätt så lugna dagar. Har inte hänt så mycket.
Men det kan man ju inte begära heller när det enda man gör är att sova å jobba... :)

Nä nu är det dags att nanna kudden. Det är ju faktiskt en dag imorron också.
Tjingeling!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Första dagen...

2008-09-15 @ 20:27:54

Jag klarade det!
Första arbetsdagen på nya jobbet är avklarat, och det gick hur bra som helst.. Alla är så trevliga och positiva så det känns bra. Men idag har vi mest bara gått runt och skrapat på ytan, det har varit mer att känna lite på pulsen.
Min chef M är mycket bra och verkar vara lik mig i sitt tänk, hoppas bara att det inte kommer att bli allt för många kollisioner. :)
Denna vecka kommer att ägnas åt att vara på min avdelning, och till att lära känna mina närmaste.
Kanske skall berätta, för er som inte vet, att jag arbetar i den stora blå boxen i Kungens Kurva, även kallat IKEA. På den avdelning som jag är finns det ca 50 medarbetare och 3 chefer av olika rang, varav jag är en av dem.
Kommer från en liknande position uppe i Sundsvall så det känns ändå som att man har lite i ryggraden, men det är sååå många nya ansikten så det är nästan det som är värst, och roligast!
Välkomnades av en stor kram av en miss M imorse. Hon arbetar i ett projekt och har varit mycket uppe i Sundsvall under det gångna året. Kul att se ett bekant ansikte. Synd bara att hon måste leta upp någon ny att pumpa på info.. hahaa.


Nä nu måste jag ta å tända lite ljus, är sååå kallt här så att fingrarna fryser till is.
Take care!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snart är allt som vanligt igen, not

2008-09-14 @ 19:59:24

I morgon är första dagen på mitt nya jobb. Detta är ju som sagt anledningen till att jag flyttat från Sundsvall till Stockholm.
Kommer att jobba inom samma företagsom tidigare och det känns som entrygghet. Då vet man, eller ialla fall hoppas man, på att värderingar och attityder är desamma.
Det som känns extra skönt är att jag kommer att få gå runt på olika avdelningar under en tvåveckorsperiod. Det är bra så att man får bygga upp ett kontaktnät och komma in i den nya verksamheten.
Omställningen med att flytta och att inte ha alla omkring sig på samma sätt känns konstigt, känns som att man är helt isolerad...
Känns lite grann som att det är första skoldagen imorron, väskan är packad, håller nu på att planera vad jag skall ha på mig, å det pirrar lite i magen när man tänker på vad som skall hända. Tror du jag får några kompisar? :)
Om inte så har jag några guldkorn "hemma".

En helt annan sak! Miss A och jag hade ju en fabulous nyårsfest förra året och jag kan tänka mig att allas förväntningar är skyhöga... Och vi kan ju inte göra dem besvikna, så vi har redan nu börjar fila på inbjudningarna, korten kommer att dimpa ner inom en relativ snar framtid. :)
Bilden nedan är från förra året, två vackra värdinnor, innan vinet kickar in!
Temat förra året var svart/vitt, och nästa alla höll sig till det. Men vad årets blir är fortfarande en hemlighet, men det kommer att bli såå bra!
Tanken denna gång är att det skall bli lite större och lite bättre, men det kommer att vara minst lika kul. Anna, vi måste ha en julgran, så att vi har nånstans att slänga strumpbyxorna! Haha

Värdinnorna


Nä dags att fortsätta planera och förbereda inför imorron, so long!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

...

2008-09-14 @ 16:53:43

13 grader och mulet. Det är väderläget just nu på söder...
Dagen har spenderats på följande sätt:
- sovmorron
- god frukost
- promenad till Tcentralen vi Gamla Stan.
- besök på apoteket, införskaffat lite förkylningsartiklar
- promenad tillbaka till Östgötagatan för att avnjuta god Sushi (sen lunch eller tidig middag om man vill det)
- lite plockande i min nya lya, måste ju få ordning här någon gång.
- sitter nu här och funderar på hur jag skall fördriva kvällen.. såg att det är några program på tvn ikväll så det
blir nog bra.
Blev medbjuden på fotboll ikväll, Hammarby- Kalmar, men jag avböjde. Känner mig inte vidare kry i kroppen så då är det inge vidare att stå å frysa några timmar utomhus. Tror jag ska ta mig ett varmt bad istället.

Måste bara lägga upp denna bild, blir sååå glad när jag ser den!

Tre tjejer å en kamera...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sommaren är ett minne blott

2008-09-13 @ 22:05:52

Nu är hösten här och det känns som att det inte ens har varit någon sommar. Hade i och för sig väldigt sen semester, men det gjorde inget för när man jobbar där jag jobbar så är det på sommaren det är som roligast.
Tre veckors semester hann jag med att ha, och det var under denna period som jag bestämde mig för att pröva lyckan i Stockholm.

Anna och jag på båten mellan Göteborg och Fredrikshamn

Det har, på många sätt varit intensiva veckor sedan det beslutet togs.
Det som jag kommer att sakna mest, förutom familjen, är mina underbara vänner. Några dagar innan jag skulle åka så anordnade "de närmsta" ett litet förvälparty...
Anna och jag.

Bild kvaliteten är väl si sådär, Cissi som knäpper med mobilen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag faller för trycket...

2008-09-13 @ 20:27:08

.... vet inte hur många det är som har sagt: att nu när du flyttar så måste du ju börja blogga! Aldrig har jag sagt, vet inte vad jag ska skriva om och de som vill veta hur det går får väl ringa å fråga.
Men här sitter jag nu. Med en egen blogg.
Så håll tillgodo, hoppas att det inte är en engångsgrej.
Ta hand om er.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()